WordPress alt yapısını kullanıyorsanız birçok özelliği kolayca kullanabilir ve işlemlerinizi daha hızlı yapabilirsiniz.Tıpkı sitenizin görünümünü işlevlerini bir tık ile değiştirmek gibi. Temalarınız tam da bu işe yarar.Kuracağınız temayı sadece etkinleştir butonuna tıklayarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Evet bu tür eklenti , tema , kullanıcı ayarları , yorumlar gibi alanlar panelden düzenleyebiliyoruz ancak wordpress tema silme işlemini panelden yapamıyoruz.
Öncelikle bu işlemi sunucunuzdan yapacağınızı söyleyerek başlayayım. Örnek olarak sunucunuz başka bir ortamda barınıyorsa (örnek:hostinger) buradaki files_menager bölümünden yapabilirsiniz. Çünkü siteniz farklı bir hosting’de duruyor.Ama eğer localhost’ta duruyorsa yani kendinize ait bir hosting alanınız var ise de cPanel’den halledebilirsiniz.
Ben cPanel’de barındırıyorum veri tabanımı dosyalarımı ve cPanel üzerinden anlatayım zaten mantık aynıdır. Kullanıcı adı ve şifre girdikten sonra file_menager klasörünü görürsünüz.Tıklayıp sitenizin public_html kısmına girin.Ardından karşınızda wordpress dosyalarınızı göreceksiniz.Bildiğiniz gibi wp_content dosyasının içinde barınır tema ve eklentiler (ve daha fazlası). Burada themes klasörünü göreceksiniz. Burada sileceğiniz temayı bulacak ve sağ tıklayıp “delete” diyeceksiniz. Tema isimlerini karıştıracak olursanız da (ki umarım böyle bir amatörlük yapmazsınız) tekrar wp-admin sayfanıza gelin ve görünüm->temalar kısmından silmek istediğiniz temanın ismine bakın.
Böylece wordpress alt yapısı ile oluşturduğunuz sitede fazla olduğunu düşündüğünüz ya da farklı sebeplerden kaldırmak istediğiniz bir temayı kolayca silebilirsiniz. Temaları kaldırmanın başka bir yolu var mı ? diye soracak olursanız “yok” derim. Eklentileri , yorumları , mesajları buradan silebiliyoruz ancak tema daha ciddi olduğu için sunucuya girmek şart oluyor.Böylece wordpress tema silmeyi de görmüş olduk.Standart blogger’lar tema beğenmedikleri için fazla birikiyor ve silmek şart oluyor. İyi çalışmalar 🙂