- Değişkenler harf,sayı ve alt çizgi (_) dışında tanımlanamaz.
- Değişkenler sayılar ile kesinlikle başlayamaz. $1.sayi şeklinde bir kullanım söz konusu olamaz. Ancak $sayi1 şeklinde kullanabiliriz.
- Aynı şekilde değişken kullanırken büyük küçük harf uyumuna dikkat etmemiz lazım. Php büyük ve küçük harfe karşı dikkatlidir. $sayi değişkeni ile $SaYi değişkeni aynı şeyi ifade etmez.
<?php $kategori = "Teknoloji"; echo $kategori; ?>Burada ekrana kategori değişkenin içerisinde yer alan teknoloji yazısını yazacaktır. Tabi ki birden fazla değişken tanımlaması da yapabiliriz mantıklı olarak. Şöyle ki ;
<?php $ad = "Kadir";$soyad = "Alp";$eposta = "kadir@hotmail.com"; echo 'Ad' : .$ad . 'soyad:' . $soyad . 'eposta:' . $eposta; ?>Bu şekilde kullanırsak ekrana ad : Kadir , Soyad : Alp , Eposta : kadir@hotmail.com çıktısını verecektir.
Değişkeni Tanımsız Yapmak
Bir diğer ve son konumuz da değişkeni yok etme. Değişkeni öldürmek için “unset” kullanılır. Şöyle ki ;<?php $ad = "Serhat"; unset($ad); ?>Artık $ad isminde bir değişkenimiz yeniden tanımlayana kadar ortadan kalkmış demektir. Değişken kullanımını detaylı bir şekilde gördük.Kullanımları o kadar da zor değil. Şimdilik görüşmek üzere kolay gelsin herkese.