<?php $sayilar = [1,2,3,4,5,6,7]; foreach ($sayilar as $sayi) ?>Burada sayilar dizisindeki tüm elemanları sayı adında bir değişkene atadık birer birer. Şimdi çekerken ise : echo $sayi[0]; yazarsak bize dizinin ilk elemanını verecektir. Bilindiği üzere dizilerde değerler 0’dan başlıyordu. Böyle bir kullanım yerine şöyle de kullanıp tek seferde tüm elemanları da yazdırabilirdik.
<?php $sayilar = [1,2,3,4,5,6,7]; foreach ($sayilar as $sayi){ echo ‘sayi’ . $sayi; echo “<br>”; } ?>Böylece tüm değerleri ekrana yazdırabiliriz tek seferde. Gelelim for döngüsüne. For döngüsü bence daha kullanışlı çünkü aldığı değerler işimizi kolaylaştırıyor. For döngüsü ilk olarak bir parametre alır , ardından koşul belirlenir ve en son da yapacağı işlem gelir.Örnek verecek olursak ;
<?php for($a = 0; $a < 10; $a++) { echo $a; echo “<br>”; } ?>Böylece ekranda alt alta 0’dan dokuza kadar rakamlar yazacaktır. Eğer “<” ifadesini “<=” yaparsak 10’da dahil olacaktır. Döngüler bu kadar. Biraz veritabanı işlemi kullandıktan sonra anlamak ve kullanımını kendimize göre değiştirmek daha iyi olacaktır.